21.7.2011

Mehua

Ihan pieni välipostaus vaan.
Eli teen mehua mustaherukan lehdistä.
Ohje on äidiltä saatu, eli:
- noin 3l mustaherukan lehtiä, (huuhtaistaan ja laitetaan ämpäriin)
- 3l kiehuvaa vettä (kaadetaan lehtien päälle, peitetään kannella ja jätetään jäähtymään)
- puoli kiloa sokeria tai maun mukaan (seuraavana päivänä lehdet siivilöidään pois,
kaadetaan mehu kattilaan, lämmitetään ja lisätään sokeria)
Itse lisään vielä säilytysaineeksi atamonia, pussin ohjeen mukaan.
ja sitten pullotellaan ja säilytetään viileässä.


Ajattelin tehdä myös raparperimehua (Sitä join aina kesäisin lapsena ollessani Liena-kummin luona)  siten, että otan kymmenen litran astian,
täytän se raparperipalasilla,
kaadan vettä täyteen,
jätän kahdeksi päiväksi tekeytymään (jotta varret muuttuvat mössöksi)
siivilöin,
makeutan ja
 pullotan atamonin kanssa.

-----

Seuraavat kuvat eivät liity yllä olevaan tekstiin millään tavalla,
vaan ovat kummini 60 vuotispäiviltä, joita vietettiin parisen viikkoa sitten.

Suvun naisia: serkku, serkun vaimo ja äiti-rakas.


Suvun miehiä: Iskä-rakas, serkku sekä serkun poika.

Päivänsankarin menopelit :)

Tämä on ukkini vanha pappa-tunturi, johon me lapset emme koskaan saaneet koskea.
Ukki oli niin tarkka, että ihan salaa sitä piti käydä ihailemassa varastossakin! :)

Kummini perheen karjaa <3

Ei kommentteja: