1.1.2013

Kierrätyskynttilöitä

Käytiin dyykkaamassa hautausmaan roskiksesta viisi kassillista kynttilöitä. Nämä taisivat olla steariinia tai parafiinia, öljykynttilöitä en ottanut, koska oli tarkoitus tehdä uusia kynttilöitä vain sisäkäyttöön.Erottelin muovit ja metallit sekä kynttilänjämät. Viidestä kassillisesta irtosi kuutisen kiloa massaa. :)

 Säästin muoteiksi pienet ja suorat muovipurkit, kokeilin myös pitkiä pari kpl. Tein sydänlangan itse letittämällä kolmella säikeellä kalastajalangasta ja kastoin sen sulaan massaan ja laitoin oikenemaan/jähmettymään.
Tässä kuvassa purkit ja sydänlangat valmisteltuina. Laitoin sydänlangan alapäähän klemmarin, koska en muutakaan keksinyt.


 Sulattelin massaa vesihauteessa. Kansi kannattaa pitää lähettyvillä, jos joku kokeilee tätä juttua.

Purkit täytettyinä, yläreunasta n 5 cm tyhjää, koska massa kutistuu jäähtyessään. Sain erivärisiä kynttilöitä, ystäväni on kerännyt minulle kaikki kynttilänjämät :)

Nakkelin purkit laatikkoon ja laatikon ulos hankeen pariksi tunniksi.

 Ja kutistuihan se massa, aika paljonkin.

 Sitten vaan uusi täyttö, värjäämättömällä massalla.

Irroittelin muoteista. Totesin, että korkeat on hankalia irroitettavia, koska muotin muoto on sellainen, että "pitää" kiinni. Leikkasin pohjat pois mattoveitsellä. Huomasin myös, että kun muotin pohjaan tekee reiän, saa kynttilät helpohkosti irti, kun puhaltaa reikään :D 
( muotin voi käyttää uudelleen, kun teippaa reiän umpeen ensin.)

Olen lopputulokseen melko tyytyväinen, tässä on kynttilöitä poltettaviksi pitkäksi aikaa.
Ihanaa uutta vuotta 2013 kaikille lukijoilleni!

4 kommenttia:

Kirppu kirjoitti...

Tämä on tosi hyvä idea! Enää ei varmaan löydy hautuumaan roskiksista kynttilöitä, mutta varmaan taas jonkun pyhän jälkeen. Joskus tein maitopurkkimuottia käyttäen kynttilöitä, mutta pyöreät ovat paljon nätimpiä. Kävisiköhän tyhjät pringles-purkit jos ne vuoraa leivinpaperilla?

Nimma kirjoitti...

Kyllä ne roskikset on pullollaan noita kynttilöitä vuodenajasta riippumatta. Kyllä sellainen pringles-purkki käy hyvin muotiksi :) tai viilipurkki tms :)

Unknown kirjoitti...

Idea on mitä mainioin :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä idea käydä hautausmaalla dyykkaamassa kynttilänjäämiä. Eipä ole tullut mieleeni, vaikka tulee itsekin tehtyä kynttilöitä jämistä. Pringles-purkki on muuten mitä mainioin muotti kynttilänvalussa, samoin Lidlin 5 dl:n jugurttipurkki. Blogissani näkyvät, joululomalla tehdyt korkeat kynttilät ovat tehty juuri Pringles-purkkeihin.,