20.2.2011

Pesupähkinäshampoota

Keittelen taas hyväksi havaittua pesupähkinäshampoota.
Tämän shampoon käyttö vaati hetken totuttelua, koska sehän ei juurikaan vaahtoa,
eli tarvii mekaanisemman käyttötavan toimiakseen. Nyt en kuitenkaan enää vaihtaisi pois.

Pesupähkinät on jotenkin symppiksiä :) 

Sakeuttamisaineeksi passaa hyvin perunajauhot. 

Ja koska teen isomman satsin tällä kertaa,
laitan myös tilkkasen säilöntäainetta (1-4 prosenttia) 
Nyt en lisää tähän tuoksua, koska määrä on niin iso.
Eli lisäilen, kun pullotan pienempiin pulloihin, jos tuntuu, että tarvii.
(jostain pitäisi haalia pulloja ...) Nyt saa kelvata mehupönttö säilytykseen.
Perunajauhot laitetaan siivilöityyn pesupähkinäkeitteeseen.

Lisäsin ihan vähän vihreää elintarvikeväriä, siitä tuli kiva keväinen väri :) 

Kun seos on jäähtynyt, lisätään säilöntäaine.
Tästä piisaa kyllä pitkäksi aikaa, 2,5 litraa valmista shampoota! :) 

Paketoin valmiita saippuoita. Jaan usein massan moneen osioon,
että saan erilaisia saippuoita, kun eihän näitä kuitenkaan hirveästi mene oman perheen käytössä: 

Mieheni yllätti meidät tuomalla iiiiiihaaaaanaaaaaat suklaasydänleivokset. Ihana mies <3
<3 Kivaa viikkoa kaikille! <3

10 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Miten sie jaksat ahkeroida.....mutta ei ole luomun voittanutta...

Pikkupaju kirjoitti...

Täytyy kokeilla pesupähkinöitä tässä muodossa :)
Noi sun saippuat on niiiiin ihanan rouhean käsintehdyn näköiset, ihan kuin jostain vanhanajan sekatavaraputiikista. Mä vaan jaksan aina kirota sitä typerää lainsäädäntöä, mikä estää itsetehtyjen saippuoiden myynnin ilman kauheata ja kallista lupahässäkkää.

Nimma kirjoitti...

Tämä ei ole miulle ahkerointia vaan mie nautin niin paljon lopputuloksesta että koen olevani oikeutettu, kun miulla on sen verran aikaa, että ehdin tehdä näitä juttuja. Miulla vaihtelee kiinnostuksenaiheet. Kesällä se on pihalla oleminen, kitkeminen jne. sitten on nuo tuunausjutut, ompelu, neulominen, korut ja remppa. Aina aikansa kutakin, sitten vaihan aihetta, jos alkaa tympimään tai tulee joku vastustamaton ohje tai idea, joka on päästävä toteuttamaan!

Hellunen kirjoitti...

Nuo itsetehdyt saippuat ovat tosiaan hitaasti kuluvia :) mutta niin hyviä! Meillä on käytössä käsien pesuun, rasvaiselle iholle kasvosaippuana ja huovutuksessa ja vielä pitäisi kehitellä hyvä shampoopala joskus tulevaisuudessa! Jos joku on jo sellaisen hyvän reseptin keksinyt niin otan innolla se vastaan!

Nimma kirjoitti...

Hellunen, mie testaan ensin miu tekemät shampoopalat ja pistän siulle sitten infoa, tuliko tukasta millainen :)

Pikkupaju kirjoitti...

Meillä saippuaa kuluu, kun ovatteollisuussaippuoita pehmeämpiä, ja mitä enemmän juoksevia öljyjä, sen nopeammin "sulavat". Täytyy olla tarkkana, ettei saippuapala pääse lillumaan vedessä.
Mä oon täysin inspiraatioihminen, jolla on alhainen kyllästymiskynnys. Sit kun inspiraatio iskee, alkaa adrenaliin virrata... tuunaukseen hurahdin viimeksi, ja se osin jatkuu keittiökaappiprojektin yhteydessä ja diy-tyypillä tietty aina jossain muodossa. Nyt kiehtoo luonnonkosmetiikka ja koruaskartelu. Keväällä tällainen ylellisyys vähenee, kun inspiraatio siirtyy ulos.

Nimma kirjoitti...

Pikkupaju, sama täällä. Alhainen kyllästymiskynnys, hmm, hyvä sanavalinta. Aiotko kirjoitella keittiörempasta juttua blogiisi?

Hellunen kirjoitti...

Jep.Minä ehkä vähän ajattelin mielessäni siitä kuluvuus jutusta niin että mitä meillä hurahtaisi nestesaippuaa suhteessa palasaippuoihin. Ja jotenkin kuvittelin että itsetehdyt saippuat kuluisivat paljon nopeamminkin....Kyllähän nuo saippuat ovat hiukan pehmeämpiä ja saa olla ilmava alunen kylppärissä etteivät tule limaisiksi. Meillä myös useampi pienempi palanen yhtäaikaa alustalla, jotta osa ehtii aina kuivahtaa käytön välillä. Kovempia saippuoita olen saanut niistä joissa on luomupalmuöljyä ja kaakaovoita mukana. Kookosöljyä lisäämällä tulee kovuutta , mutta vähenee samalla hellävaraisuus. Siinä onkin aina haastetta että löytää mielestään hyvän koostumuksen saippualle. oottelen innolla niitä palashampoo-kokemuksia...

Nimma kirjoitti...

Hellunen, mie en ole suunnilleen ikinä käyttäny suihkushampoota, siis nestemäistä. Ja nyt on niin kiva, kun ossaa tehhä ite saippuaa. :)
Meillä saippuat on sellaisessa ritiläkorisysteemissä, missä yleensä pidetään shampoopulloja yms. Ei pääse kastumaan saippuat, kun vesi tippuu sikäli pois. Mietin, että vanhasta lp-levystä vois tulla kivoja saippua-alustoja. Porais erikokoisia reikiä levyn täyteen ja ettis jonkun suorakaiteen muotoisen metalliastian, laittais lp-levyn siihen päälle ja 150 asteiseen uuniin siksi aikaa, että sulahtaa muotoon. Tietty voishan se olla pyöreäkin. Ja sit leikkais saksilla reunoja matalammiksi. Toimiskohan?

Hellunen kirjoitti...

Meillä ollaan niin kuivaihoista porukkaa että vartalon pesuun omatekemiä saippuoita voi käyttää vain kesäisin ja harvakseltaan talvella :/ mutta tuota pesupähkinäjuttua täytyy kyllä tehdä vielä. Neuloin saunan pesuhuoneeseen pienen pussukan saippualle jostain novitan bambu-langasta ja laitoin sen koukkuun roikkumaan. Se on kans tosi kätevä systeemi. Löytyy blogistakin kuva. En tiedä miten nuo lp-levyt toimisi... ainahan voi kokeilla. Jostain vahvasta metallilangastahan voisi kanssa askarrella tai metalliverkosta... tai pajusta...apua tässähän tulee kokoajan uusia ideoita ja niin vähän aikaa...on vielä se huopasaippuakin tekemättä, just muistin. :)